Кіноа біла сорт «ОЛІМП», вирощена в Україні.
Кіноа – хлібна зернова культура, однорічна рослина, родина Амарантові.
Кіноа, квиноа – один з найкорисніших злаків.
Біла кіноа має більш нейтральний смак, тому її найчастіше застосовують у багатьох рецептах.
Користь кіноа полягає в тому, що вітамінів і корисних речовин в ній на порядок більше, ніж в інших подібних продуктах.
Кіноа містить такі вітаміни й мінерали, як: вітаміни групи B, холін, вітамін E, калій (К), магній (Mg), фосфор (Ph), залізо (Fe), марганець (Mn), мідь (Cu), селен ( Se), цинк (Zn). Амінокислот до 20 типів.
У кіноа міститься більше рибофлавіну, фолієвої кислоти, комплексних вуглеводів і клітковини ніж в пшениці, ячмені та рисі.
Важливим є те, що крупа кіноа не містить глютен – речовину що викликає алергічні реакції, тому кіноа можна їсти навіть алергікам.
Кіноа є прекрасним джерелом цільного рослинного білку (білка в ній більше, ніж в гречці), необхідного для підтримки енергії та сил в організмі.
Високий вміст білка робить кіноа незамінним продуктом для вагітних жінок, дітей і людей, що займаються важкою фізичною або розумовою працею.